Redd Grubu

Redd Konseri

Çıkarttıkları her albümle hayran sayısını arttıran ve dinleyenlerin beğenisini bir kez daha kazanan REDD müzikseverler ile buluşuyor.

Redd grubu, 1996 yılında Doğan Duru, Güneş Duru, Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu  tarafından kurulan rock müzik grubudur. 2012 yılı itibariyle grup 5 adet stüdyo albümü, bir soundtrack ve bir DVD yayımladı. 2010 Ocak ayında askerden yeni gelen Berke Özgümüş resmen gruba katılmış oldu.

 

12.09.2014 tarihinde Redd grubunun resmi twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Berke ve İlke Hatipoğlu grubun dağıldığını takipçilerine söylediler. Ayrıca Hatipoğlu tarafından yapılan diğer açıklamada da Redd isminin kullanılması durumunda yasal işlem başlatacaklarını açıkladılar.

 

Yapılan bu açıklamaya karşı Güneş Duru, Doğan Duru ve Berke Özgümüş 15.09.2014 tarihinde yeni bir açıklama yaparak grubun dağılmadığını ve bundan sonra bu üç kişi ile devam edeceğini belirttiler.

 

Redd, günümüzde hala konserlerine devam etmektedir. Ayrıca 2015 yılı itibariyle yeni albümlerini de yayınlayacaklarını belirtmişler.

 

Diskografi:

 

  • 50/50 (2005) (Stardium)

  • Kirli Suyunda Parıltılar (2006) (Pasaj)

  • Gecenin Fişi Yok DVD (2008) (Pasaj)

  • Plastik Çiçekler ve Böcek (2008) (Pasaj)

  • 21 (2009) (Sony Music - Arista)

  • Prensesin Uykusu (2010) (Most Production-İmaj Müzik)

  • Hayat Kaçık Bir Uykudur (2012) (Pasaj)

 

Aktif Grup Üyeleri:

 

  • Doğan Duru – vokal, bas gitar

  • Güneş Duru – gitar, geri vokal

  • Berke Özgümüş – davul (Plastik Çiçekler ve Böcek", "21","Prensesin Uykusu" 2007 yılından bu yana konserlerde, 2010 tarihinden itibaren resmen gruba katılmıştır.)